ویتالورژ

سایت بزرگ و بی نظیر لوتالورژ

ویتالورژ

سایت بزرگ و بی نظیر لوتالورژ

خواص و مضرات ارزن وحشی خوراکی دم روباهی پوست کنده برای نوزاد و قناری

ارزن

ارزن ،ارزن چیست،ارزن چیست ویکی پدیا،ارزن چیست،زهی ارزن چیست،خاصیت ارزن چیست،ارزن انگشتی چیست،دانه ارزن چیست،گیاه ارزن چیست،خواص ارزن چیست،معنی ارزن چیست

ارزن

به گزارش سایت جسارت ارزنها گروه کوچکی از گونه‌های دانه‌دار غلات کامل هستند که در نواحی خشک به ویژه در آسیا و آفریقا به خوبی رشد می‌کنند. ارزنها یک دانه باستانی محسوب می‌شوند که از 10000 سال پیش در آسیای شرقی کشت می‌شده اند. انواع مختلفی دارد که انواع مرواریدی و انگشتی از معروف‌ترین آن‌ها می‌باشند. اگرچه ارزنها اغلب به عنوان غذای پرندگان محسوب می‌شود، ولی فقط مخصوص آن‌ها نیست و به عنوان یکی از غلات خوشمزه جهت تهیه انواع متنوعی از غذاها در بسیاری از کشورها به ویژه چین، آفریقا و هند کاربرد دارد. ارزنها در طول سال موجود هستند و از نظر اندازه کوچک بوده و شکل گردی دارد که به رنگ‌های سفید، زرد کم رنگ، قهوه‌ای، خاکستری یا بنفش دیده می‌شود. ارزنها از نظر طعم، شیرینی ملایمی داشته و حاوی هزاران ماده مغذی مفید است و بیش از یک سوم جمعیت جهان از آن تغذیه می‌کنند.در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد ارزنها صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان را جلب کند.

ارزن چیست

این دانه غله ای دارای دانه‌های کروی شکل است. این دانه می‌تواند به رنگ‌های زرد، سفید یا قهوه‌ای باشد. جوانه این دانه مانند ذرت نسبت به اندازه دانه غله بزرگ است. این دانه شبیه به گاورس است و به عنوان غذای پرندگان استفاده می‌شود. در برخی از نقاط جهان آن را مانند برنج می‌پزند. به خاطر نوع ماتریکس پروتئین نشاسته این دانه تحت نور می‌تواند کدر، شفاف و نیمه شفاف باشد. این دانه حاوی آهن است.

تفاوت ارزن و گاورس

با اینکه این دانه و گاورس بسیار به هم شباهت دارند ولی از نظر ترکیبات غذایی یکسان نیستند و نوع نشاسته آن ها با هم فرق دارد. مثلا نسبت نشاسته در گاورس بیش از این دانه می باشد و نسبت سلولوز در ارزن بیش از گاورس است یا روغن دانه های گاورس سبک تر از روغن دانه های ارزن است و مواد معدنی ارزن بیش از مواد معدنی گاورس است.

ارزش غذایی ارزن

مواد مغذی این دانه شامل 15 درصد پروتئین، مقادیر بالای فیبر، ویتامین‌های B کمپلکس (نیاسین، فولاسین و ریبوفلاوین)، مواد معدنی آهن، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم، کلسیم و روی، آمینواسیدهای ضروری متیونین، لسیتین و ویتامین A و غنی از فیتوکمیکال‌هایی مثل اسید فیتیک می‌باشد. این دانه حداقل آلرژی‌زایی و بیشترین هضم را دارا است. این دانه یک ماده بدون گلوتن است که می‌توان آن را برای بیماران سلیاکی مورد استفاده قرار داد. همچنین این دانه به عنوان یک منبع پرانرژی و حاوی مواد مغذی بالا برای ورزشکاران و بچه‌ها محسوب می‌شود و در صورت ترکیب با حبوبات منبع عالی پروتئین می‌باشد که مخصوصاً برای افراد دارای رژیم گیاه‌خواری ایده‌آل است. در طب سنتی بیان شده که این دانه از نظر طبیعت، حرارتی خنک‌کننده دارد و دارای ویژگی‌های ضد افسردگی و بی‌خوابی، آرامش‌بخشی، ضد قارچ، دافع بلغم، چربی خون و اخلاط سینه می‌باشد، قابض بوده و آرد آن درمان کننده اسهال صفراوی است و همچنین موجب تنظیم حرارت بدن می‌گردد. سوپ ارزن در استفراغ و سوءهاضمه مفید است و همچنین استفاده منظم از سوپ آن برای ویار و تهوع بامدادی می‌تواند موثر باشد.

ارزن و سم زدایی از بدن

آنتی اکسیدان‌های بسیاری در این دانه وجود دارند که علاوه بر تاثیر مفیدشان در خنثی کردن رادیکال‌های آزاد (که می‌توانند باعث سرطان شوند) می‌توانند سموم دیگر را نیز از بدن دفع کنند، مانند سمومی که در کلیه و کبد شما هستند. کورستین، کورکومین و اسید الاژیک و دیگر ترکیبات مفید می‌توانند از طریق افزایش دفع مناسب و بی اثر کردن فعالیت آنزیمی در آن اندامها، بدن شما را از هرگونه عوامل خارجی و سموم پاکسازی کنند.

خواص ارزن برای بیماری های قلبی و دیابت و سرطان

اگرچه انواع جو به عنوان محافظت کننده قلب شناخته شده است، ولی این دانه یکی از غلاتی است که دارای همان ویژگی‌ها می‌باشد، غلات کامل منابع اصلی فیبر هستند و بر طبق شواهد افرادی که بالاترین دریافت فیبر رژیمی را داشته‌اند در مقایسه با افراد مصرف کننده حداقل فیبر، 29 درصد ریسک پایین CVD را داشتند، ولی این اثرات مفید فقط مربوط به فیبر نیست، بلکه غلات کامل از نظر مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، لیگنان‌ها و دیگر فیتونوترینت‌ها نیز غنی هستند.همان‌طوری که ذکر شد این دانه از منابع غنی منیزیم می‌باشد و یک فنجان ارزن پخته، 19 درصد منیزیم مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که منیزیم باعث کاهش فشارخون گشته و حملات قلبی را مخصوصاً در افرادی که مبتلا به آترواسکلروزیس هستند کاهش می‌دهد. همچنین منیزیم باعث کاهش شدت تنگی نفس و تکرر حملات میگرنی می‌گردد. ترکیباتی همچون اسیدهای چرب غیراشباع (PUFA)، الیگوساکاریدها، استرول‌های گیاهی و استانول‌ها و ویتامین B3 موجود در این دانه باعث کاهش کلسترول می‌شوند. غلات کامل همچنین منابع مهم رژیمی آنتی‌اکسیدان‌های محلول در آب، محلول در چربی و غیرمحلول هستند، آنتی‌اکسیدان‌های غلات شامل ویتامین A، سلنیوم

بیشتر بخوایند :

سه نما


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.